sâmbătă, 28 februarie 2015

Brățări croșetate cu evantaie

Pentru mărțișor și nu numai, o brățară croșetată este un accesoriu colorat, care poate crea bucurie celor dragi.
 
Vă invit să lucrăm împreună o brățară. Pentru început ne folosim de inelul magic, inel pe care l-am folosit și la inimioare.  Facem un cerc din ață, trecând-o o dată peste degete și ținem în (între arătător și degetul mare) mâna stângă bucla cu două fire (trecută peste ultimele trei degete de la mâna stângă). Introducem croșeta și luăm o buclă de ață și lucrăm un picioruș scurt și un ochi de lanț.


 apoi lucrăm 7 piciorușe lungi, 3 ochiuri de lanț și 1 picioruș scurt. toate piciorușele le lucrăm trecând croșeta pe sub cele două fire de la inelul magic.

Dacă tragem de capătul liber al inelului vom strânge ușor toate piciorușele în jurul unui cerc mic.
 Lucrăm 2 ochiuri de lanț și întoarcem lucrul.
Pentru rândul 2 vom lucra în 7 piciorușe lungi. Toate piciorușele le lucrăm trecând croșeta pe sub lanțul de 3 ochiuri de la rândul anterior.
 Apoi lucrăm 3 ochiuri de lanț și 1 picioruș scurt pe care îl lucrăm în dreptul celui de-al 2-lea picioruș lung de la evantaiul din rândul anterior.

 
 Continuăm cu 2 ochiuri de lanț și întoarcem lucrul.

Toate rândurile următoare le lucrăm la fel. Repetăm până obținem lungimea dorită a brățării. Vă recomand 15 - 16 cm pentru fetițe și de la 17 - 23 cm pentru femei..depinde mâna fiecăreia. Modelul este destul de elastic și se întinde 2-3 cm. La terminarea lucrului, după ultimul lănțișor de 3 ochiuri, fixat pe evantaiul anterior, tăiem ața și o trecem prin ultima buclă de pe croșetă. Cu acul întărim și ascundem în lucru capătul de ață. Tăiem surplusul de fir. Acest ultim lănțișor de 3 ochiuri va folosi ca bridă pentru închiderea brățării.

 În imagine sunt mai multe brățări, de culori diferite și lucrate cu ață mai plină sau mai subțire.
Pentru închiderea brățării în partea de început a lucrului am fixat o perlă de 5-6 mm...puteți folosi și un nasture colorat, iar în partea de terminare a lucrului, brida ultimului lănțișor o folosim pentru închidere.
 




2 comentarii: