duminică, 22 februarie 2015

Inimioare croșetate /mărțișoare

Pentru 1 martie și 8 martie mă pregătesc cu câteva mărțișoare. Inimioara este un mărțișor deosebit și transmite celei care o primește toată dragostea ta. Modelul pe care l-am ales este ușor de făcut și are o tehnică interesantă.




Ne facem un cerc (inel magic) din ață...(o dăm de două ori în jurul a trei degete) și în poziția din figură vom ține în mâna stângă  cele două fire (unul este cu capătul scurt).
Lucrăm într-un singur rând următoarele: 1 picioruș scurt, 5 piciorușe lungi duble (la care punem 2 jeteuri pe croșetă), 4picioruse lungi, 2 ochiuri de lanț, 4 piciorușe lungi, 5 piciorușe lungi duble, 1 picioruș orb.
După ce am lucrat piciorușul orb, tăiem firul de ață și îl trecem prin ultima buclă de pe croșetă.
Firul de capăt, de la începutul lucrului, care formează bucla pe care am lucrat piciorușele, îl folosim acum pentru a strânge în cerc tot lucrul. Apucăm de acest capăt, strângem bine, așezăm uniform inimioara și îl de firul de la terminarea lucrului. Putem face încă un nod la o distanță de 1 - 1,5 cm și apoi tăiem cele două fire. Vom avea și o bridă de care putem lega ața mărțișorului.
Dacă ascundem cu acul cele două fire în corpul inimioarei, o vom putea aplica pe diverse obiecte de îmbrăcăminte.










2 comentarii: