duminică, 10 mai 2015

Frunze (irlandeze) croșetate

Din diferitele motive croșetate utilizate în lucrul dantelelor am ales o frunză stilizată, utilizată în multe creații de dantele irlandeze. Modelul este simplu și ușor de realizat. Am lucrat acest model în trei culori și am pus lângă frunze și floricele lucrate din aceeași culoare pentru a forma o mică imagine de ansamblu.


Modul de lucru:  Rândul 1:  Se începe lucrul cu un lănțișor din 30 de ochiuri. Ultimul ochi lucrat se unește cu cel de-al 10-lea ochi (numărăm înapoi) printr-un picioruș scurt și formăm o buclă.
    

Rândul 2: După care întoarcem lucrul și lucrăm un picioruș scurt în cel de-al doilea ochi al lănțișorului.
Continuăm tot rândul cu piciorușe scurte lucrate în fiecare ochi al lănțișorului.
 

Rândul 3. Când ajungem la capăt întoarcem lucrul, lucrăm un picioruș scurt în cel de-al doilea ochi,  apoi lucrăm 2 lănțișoare de câte 3 ochiuri, fiecare lănțișor este urmat de câte 1 picioruș scurt fixat din două în două ochiuri de la rândul anterior, apoi continuăm cu lănțișoare de câte 3 ochiuri, fiecare lănțișor urmat de câte un picioruș lung. Toate piciorușele se vor fixa din două în două ochiuri de la rândul anterior (altfel spus, între piciorușe se lasă câte un ochi, de la rândul anterior, liber). După ultimul lănțișor de 3 ochiuri lucrăm un picioruș orb în ochiul în care se închide bucla.

   
  Rândul 4. 
Ne întoarcem și lucrăm în fiecare spațiu format de lănțișoarele de 3 ochiuri astfel: 1 picioruș scurt, 2 piciorușe lungi, 1 picioruș scurt.

        





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu